Dissabte, 19 De Gener De 2019
Pl. de l'Església, 7
Anglesola - 25320
Telèfon: 973 30 80 06 
Fax: 973 30 83 36

Turisme

ESGLÉSIA DE SANT PAU DE NARBONA

Foto

Va ser construïda a final dels segles XVI, al mateix lloc on hi havia hagut una església romànica de la qual encara es conserven les imatges de pedra de Sant Pere i Sant Pau ubicades a la façana i de mida gairebé natural. Destaca la portalada dovellada  del segle XVI en pedra policromada, que presideix laltar major. El dosser daquesta imatge actualment serveix de pica daigua beneïda. A la dreta de laltar major hi ha un baix relleu de la figura de la figura de Sant Pau destil romànic.
Es remarcable el retaule de Sant Anna, que data del 1524 i situat en una de les capelles. Ha estat restaurat el 1993.
Una altra de les capelles de lesglésia es la dedicada a Santa Creu, construïda entre finals del segle XVIII (1693) i començaments del segle XVIII (1722), seguint els canons renaixentistes; es de pedra picada obra del mestre Espinalt; fou destruït durant la guerra civil i restaurat el 1961 per lescultor lleidatà Manuel Casanovas. Per la restauració es van utilitzar alguns elements salvats del retaule original, com les dues escultures dels dos sants col·locats als costats del lhornacina de la relíquia de la Santa Creu, anomenada les Santes Virtuts, pels prodigis que foren atribuïdes a aquestes vuit partícules de la creu de Crist, portades, segons tradició, per Martí de Montsant al segle XIII 

ESPAI DEL CARRO

Foto

L'espai ofereix una interessant col·lecció de carros, guarniments, eines agrícoles antigues i estris de la pagesia. S'hi poden trobar diferents tipus de carro que s'utilitzaven antigament (carro de pagès, trabuc, galera de vela, funerari, tartana,etc.), amb l'explicació de la funció a la que es destinaven i el seu procés de construcció.
En el museu es recreen dos oficis, ja desapareguts i íntimament relacionats amb els vehicles i els animals que els menaven, el de carreter i el del baster.
L'extensa col·lecció d'eines agrícoles permet conèixer totes les tasques que es desenvolupaven al llarg del cicle anual de la pagesia.
 

CAL GASSOL

Foto

Casa pairal catalana d'estil gòtic del segle XV, de propietat municipal. Consta de planta baixa, pis i golfes. A la planta baixa s'hi por veure, en perfectes condicions, el forn de pa, els cubs per a l'oli, les quadres per als cavalls, els cellers, un d'ells amb un cup per al vi d'importants dimensions. Actulament s'hi exposa una extensa col·lecció d'eines, que permeten conèixer les tasques que es desenvolupaven al llarg del cicle anual de la pagesia, i reviure alhora la vida en una antiga casa pairal del poble.

CREUS DE TERME

A lextrem de la plaça  Santa Anna, la creu assenyala lentrada a la zona antiga del poble la creu de terme gòtica. Data del segle XV, destil gòtic renaixentista. La seva base està formada per tres esglaons de pedra que ens condueixen a lescut dels Anglesola. Lany 1980 fou declarada Bé Cultural dInterès Nacional (BCIN) integrat dins el conjunt artístic.
Al poble hi havia 3 creus de terme, però només es conserven dues creus , aquesta perquè durant la guerra civil espanyola la van desmuntar i van guardar-la en un  lloc segur. En acabar les lluites la van col·locar prop del lloc originari.
Laltra creu de terme és més petita, antigament  estava situada a lentrada del poble, actualment està ubicada davant lesglésia parroquial de Sant Pau de Narbona .

Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web