Dimecres, 12 De Desembre De 2018
Pl. de l'Església, 7
Anglesola - 25320
Telèfon: 973 30 80 06 
Fax: 973 30 83 36

Fires i Festes

FESTA DE LA CARITAT


Tradició que es celebra cada any al mes de maig en honor a la Santa Creu, que es remunta al s.XII, amb l'assistència dels clergues, l'Ajuntament i els prohoms. Es reparteixen panets beneïts a totes les persones que  assisteixen a la festa. El sentit actual d'anar a buscar els panets és perquè hi ha la creença que el pa beneït preserva de la tempesta i dels llamps. La gent els penja als arbres i a les cases per protegir-se de les pedregades.

No hi ha document que provi la institució d'aquesta festa anteriorment del segle XIII, hi ha documents que acrediten la celebració d'aquesta festa el segle XVI, amb solemnesfuncions religioses i amb la típica i tradicional almoina dels pans, anomenada "caritat".

L'única festa major de la qual tenim una especial notícia documentada és de l'any 1727, que revestí una solemnitat especial perquè foren inaugurats la capella actual i el magnífic retaule i altar de la Santa Creu, profanats l'any 1936 i restaurats i inaugurats el 14 de setembre de 1961, festa major petita.


Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web